Prowadzisz zakład gastronomiczny? Pamiętaj o meblach ze stali nierdzewnej

W zakładach przetwarzających żywność, gabinetach medycznych lub salonach kosmetycznych i w kuchniach niezmiernie istotne jest utrzymanie absolutnego porządku. To wymusza nie tylko przestrzegania restrykcyjnych procedur oraz stosowania środków odkażających, ale także odpowiedniego sprzętu. Przybory i meble wykorzystywane w takich miejscach nie mogą wchłaniać zanieczyszczeń, a ich powierzchnia powinna umożliwiać szybkie i dokładne mycie oraz dezynfekowanie. Dlatego w miejscach, gdzie najważniejsza jest sterylność, najlepiej sprawdzają się meble ze stali nierdzewnej.

Jakie meble ze stali nierdzewnej stosuje się przemyśle spożywczym?

Meble ze stali nierdzewnej są niezmiernie często używane w piekarniach, przetwórstwie spożywczym oraz gastronomii. W zapleczach kuchennych stołówek czy lokali gastronomicznych używa się między innymi blaty, stoły i regały do magazynowania produktów. Ponadto warto wspomnieć o okapach i zmywakach, jak również wszelkiego typu stojakach, które mogą być zastosowane do wyrastania wypieków. Ergonomiczne wykorzystanie lokalu ułatwiają meble ze stali nierdzewnej na zamówienie – uda się dzięki nim zorganizować ergonomiczną kuchnię nawet na stosunkowo niewielkiej przestrzeni.

Meble ze stali nierdzewnej dla branży medycznej

Planując konstrukcję mebli ze stali nierdzewnej, producent uwzględnia też potrzeby gabinetów medycznych oraz kosmetycznych. Tu specjalne znaczenie mają regały i stoły umożliwiające sterylne przechowywanie przyrządów oraz środków wykorzystywanych w czasie zabiegów. Meble ze stali nierdzewnej sprostają wszystkim wymogom stawianym w stosunku do sprzętu stosowanego w gabinetach medycznych – pozwalają na zachowanie higieniczny, są wytrzymałe i estetyczne.